Heeft u last van muizen?

Heeft u last van muizen in uw woning, schuur of werkplek? Vooral de gevolgen van de aanwezigheid van muizen is erg vervelend. De muizen zelf zult u vrijwel nooit zien omdat ze van nature erg schuw zijn. U herkent de aanwezigheid van muizen aan muizenkeutels en aan de schade die muizen toebrengen met hun geknaag. Daarnaast kunt u ze soms horen en geeft de urine een stank die lijkt op die van ammoniak. Muizen eten voedselresten van mensen maar ook noten, eikels en kastanjes. Muizen bouwen nesten bijvoorbeeld op zolder of in spouwen en kasten.

Hoe herkent u een muis?

Er zijn verschillende soorten muizen zoals de veldmuis en de spitsmuis. De bosmuis is de muis die vaak in woningen, schuren en opslagruimtes overnacht. De bosmuis is slang en heeft een spitse kop met grote oren en ogen. Een volwassen muis is ongeveer 8 cm lang en weegt 25 gram. De staartlengte is tussen de 3 en 11 centimeter.

Muizenbestrijding

Net als ratten brengen ook muizen schade aan door te knagen. Dit doen ze omdat ze een constante knaagdrift hebben. Doordat ze ook aan bedrading knagen brengen ze een beveiligingsrisico met zich mee omdat er kortsluiting kan ontstaan. Het bestrijden van muizen kan door middel van het vangen of doden.

Heeft u last van muizen en wilt u een deskundig advies?