Heeft u last van wespen?

Heeft u last van wespen in uw woning, schuur of werkplek? Een bij- of wespensteek is vooral vervelend maar levert meestal geen gevaar op. De gevolgen zijn jeuk en een pijnlijke zwelling. Wanneer u overgevoelig bent voor bij- of wespensteken kan dit wel degelijk gevaar opleveren. Er zijn zelf gevallen bekend waarbij 20 steken al dodelijk waren. Een wesp kan wel tot 10 keer steken omdat de angel geen weerhaakjes heeft. Een angel van een bij heeft deze wel en kan maar 1 keer steken. De bij gaat daarna dood.

Hoe herkent u een bij of wesp?

Bijen hebben een lijf dat bruinachtig van kleur is en is opgebouwd uit een kop, borst en een achterlijf. Op de kop zitten twee antennes waarmee de bij de omgeving aftast. Omdat de bij zijn angel maar 1 keer kan gebruiken, gebruikt hij deze alleen in uiterste nood. De wesp is in tegenstelling van de bij geel en zwart van kleur. De wesp kan zijn angel wel tot 10 keer gebruiken. De wesp heeft net als de bij 3 paar poten en 2 paar vleugels.

Bestijding van een wespennest

Heeft u veel last van wespen? Het is goed mogelijk dat er een wespennest in uw buurt is. Wanneer ze gestoord worden is de kans aanwezig dat u wordt gestoken. Schakel ons in om het wespennest te lokaliseren en te verwijderen.

Heeft u last van wespen en wilt u een deskundig advies?